Pontos idő

Események a régióban

Színes programok egész évben

A régió települései egész évben bőséges programválasztékkal várják az ide látogató pihenni, kikapcsolódni vágyókat. Ezekről a programokról az Ipoly-menti palócok honlapján tájékozódhatunk. A programok között szüreti és sörfesztiválok, falunapi vigasságok, és hagyományőrző programok is megtalálhatóak, illetve különféle szabadtéri zenei és színházi előadások is várják az érdeklődőket.

Módosítás: (2011. szeptember 15. csütörtök, 08:31)

 

Hollókői Várjátékok

A várban bepillantást nyerhetünk a lovagi élet hétköznapjaiba, és megtekinthetjük az ünnepi várjátékokat. A vár vitézei készségesen körbevezetnek, mesélnek a falak és korok történetéről, bemutatják az általuk használt fegyvereket, melyeket ki is próbálhatunk.

A hollókői vár hivatalos honlapján a vár egész éves programját figyelemmel kisérhetjük.

 

 

Tarjáni Tavasz Fesztivál

A 45 esztendős József Attila Mű­velődési és Konfe­rencia Központ 1988 óta minden évben megrendezi a Tarjáni Tavasz Fesztivált.
Az áprilisban kezdődő, május végéig tartó programsorozat azért jött létre, hogy egyfajta ráhan­golója, előjátéka legyen a program­sorozatból kiemelkedő, 1984 óta megrendezésre kerülő Nemzetközi Dixieland Fesztiválnak.

A fesztivál ideje alatt színvonalas és értékes kulturális eseményeket, színes, műfajában változatos, szabadtéri és színháztermi produkciókat (színházi előadásokat, koncerteket, táncszínházi vendégjátékot, rangos képzőművészeti eseményeket, irodalmi programokat) kínálunk a látogatóknak.

 

Módosítás: (2011. szeptember 15. csütörtök, 08:12)